Nezakazovat islám! Jen nesdílet…

15. 01. 2015 10:00:39
Výzvy k zákazu islámu jsou zcela nesmyslné a jen zhoršují již tak složitou a málo přehlednou situaci.

Zakazovat jakékoliv přesvědčení je mimo úroveň civilizace, které jsme dosáhli, a jsem přesvědčen, že historie i našeho národa přináší dostatek důkazů o tom, že zakazovat víru nebo náboženské přesvědčení nemá žádný praktický smysl a vede k důsledkům právě opačným.

Urážet někoho pro jeho náboženské nebo ostatně jakékoliv jiné přesvědčení by jistě bylo zavrženíhodné. Ale na straně druhé je třeba zvažovat, jak neurazit ty, kteří urážku karikaturou v novinách (která jinak urážela kde koho) považují za důvod k teroristickému útoku a k vraždění. Zda za urážku budeme považovat naše obvyklé, zákonné a s obecně sdílenými dobrými mravy souladné jednání, které u nás doma je obvyklé, si musíme rozhodnout sami. Navrhuji, abychom tak nečinili, a ti, kteří tu s námi nebo vedle nás chtějí žít, by to měli respektovat.

Pak jistě nebudeme rušit vánoční stromky a vánoční jesličky, jak tomu bylo vloni v několika obcích západní Evropě i USA, neboť zmínky o Vánocích prý muslimy uráží, nebudeme z týchž důvodů vyřazovat z nabídky hraček prasátka, jak to učinila anglická firmy The Early Learning Centre, nemusíme, opět z týchž důvodů ze školních osnov vypustit zmínky o holocaustu (pokud tam vůbec jsou), jak to učinili v Anglii, nemusíme se znepokojovat tím, že kozel Mikeš na obrázcích Josefa Lady prý muslimy uráží (kocour Mikeš prý zase vadí Romům – chudák Lada...), nebudeme řešit požadavek na zákaz cestování se psy v autobusech a s chozením se psy na ulicích, jak to činí ve španělské Lleidě, neboť pes je podle Islámu nečisté zvíře, není třeba vyřazovat ze školní četby Dantovu Božskou komedii, jak to navrhuje organizace Gherush92 (která má prý statut zvláštního poradního orgánu Ekonomické a sociální rady OSN!), neboť toto dílo prý šíří nenávist k muslimům a homosexuálům, nebudeme snad trestat hlučné důchodce, jak to učinil rakouský soud, který uložil 63 letému Helmutu G. pokutu 800 EUR, neboť prý jódlováním napodoboval hlas muezzina v sousední mešitě a tím urážel muslimské spoluobčany, nebudeme zakazovat pokladničky ve tvaru prasátek, jak to učinili v birmighamské čtvrti West Midlans a již vůbec nemusíme respektovat návrh Strany zelených v Německu, aby jedna sloka hymny byla v jazyce muslimů, tedy např. v turečtině a aby přestupky muslimů řešili muslimští policisté a soudili muslimští soudci. A jistě také i nadále budeme bití neposlušných žen a dětí považovat za domácí násilí bez ohledu na to, že tuto činnost podle některých povolil (doporučil? Schválil?) Bůh. Některé z příkladů zde uvedených publikoval nedávno internetový magazín Sasazu, ale podobných příkladů toho, co se nám nebude líbit bychom jistě našli více. Ohledně oblékání a zahalování se např. velmi přesně v Týdnu vyjádřila eurokomisařka pro spravedlnost a rovné příležitosti Věra Jourová.

Ale musíme se rozhodnout rychle. Obávám se, že po posledních událostech je času na rozhodování zase o něco méně....

Psáno pro Právo

Autor: Stanislav Křeček | čtvrtek 15.1.2015 10:00 | karma článku: 26.73 | přečteno: 1505x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.22 | Přečteno: 607 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 303 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 532 | Diskuse
Počet článků 171 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1279
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...