Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Pane Křečku, moc vysoké mínění o Vás nemám, ale tento článek je výjimkou. Co slovo, to perla. Sice v praktickém politickém životě Vaše strana spíše vydělává právě na lidech, o kterých píšete, protože věční nespokojencei považují za menší zlo levici než pravici, a proto Vás volí, ale nyní není řeč o tomto Vašem politickém pokrytectví, že těžíte právě z toho, co kritizujete. Nyní je řeč o Vašem dnešním článku. Skvěle napsáno, dávám Vám jedničku s hvězdičkou.

2 0
možnosti
PU

No, dobrý. Ale co nám tedy pane Křečku doporučujete? Přichýlit se k onomu dubisku z Lidového domu? Fakt, že skupin, které jsou nespokojeny s vládou a stavem státu obecně, jsou stovky, není jednak nic divného, jednak nic špatného a jednak to svědčí o tom, že naštvaných občanů je už většina. Takhle nějak to začínalo i na Islandu a nakonec vzali lidé vládu věcí svých do svých rukou. Pravda, ony na ně tlačily banky, aby zaplatili dluhy, takže to bylo akutní, což u nás zatím není. Ale zase u nás se víc krade.

Jo, a zapomněl jste napsat, že Vámi kritizovanou demonstraci organizovaly vaše odbory.

S úctou PU.

1 0
možnosti
FK

"představuje zklamání"  Pane Křečku s radostí vás vídávám 26. června na Vyšehradském hřbitově. Ale to je to jediné, kdy si Vás rád všímám. Jestli chcete tvrdit, že v dnešní době existuje jakýkoliv oprávněný důvod k takovým demonstracím, tak nejste politik, ale prachobyčejný anarchista, patřící do skupiny Ztohoven.

2 0
možnosti
JD

napadá mě, v které demokratické zemi s rozvinutou politickou kulturou by bylo možné, aby právník a senátor bydlel v bytě s regulovaným nájmem. Bohužel, i takové jsme si zvolili v demokratických volbách

4 1
možnosti
SB

Tady se musím pana Křečka, jakkoli ho nemám rád, zastat. Pan Křeček bydlí tam, kam jej život zavál. V mém domě regulovaný nájem není, ale kdyby byl, tak bych to ovlivnit nemohl, ani kdybych chtěl.

Právě to je na regulaci nájemného to absurdní: Lidé její zrušení považují za antisociální, ale to je nesmysl. To nemá se sociální politikou nic společného. To je o jednotlivých domech, nikoli o ekonomické síle nájemníků. Když někdo někde bydlí ještě z dob totáče, tak mu těžko můžeme vyčítat, že se neodstěhoval. Člověk se obvykle nestěhuje, když mu bydlení vyhovuje. Takže multimilionář může bez vlastního přičinění bydlet tam, kde je regulovaný nájem, a popelář v důchodu  naopak tam, kde musí platit tržní nájemné. A neovlivní to ani jeden, ani druhý.

0 1
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik