Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

T88o95m58a10s 18V87a97r75g44a

28. 2. 2013 18:44

důležitý článek, díky za něj

0 0
možnosti
FS

Je to opravdu těžké,ale příspěvky na bydlení je jenom další tunel (dokonce legální) odlivu financí  ze státního rozpočtu pro pronajímatele.A věřte,že to jsou miliardy.

2 1
možnosti
PK

Vůbec nejlepší jsou práva na které se musí ostatní povinně skládat;-Dvždyt je to směšné8-o

2 1
možnosti
JT

Seniori meli dost dlouihou dobu na to, aby si poridili vlastni bydleni. Pokud to neucinili jejich chyba a ted maji problem. Nicmene vyhodit je na ulici je nelidske. Za odpovidajici bych bral, pokud prokazatelne nemaji majetek, nemaji na bydleni a nemaji osobu, ktera ma vuci nim vyzivovaci povinost, poskytnout jim statni socialni bydleni. Po 4 v mistnosti se socialnim zarizenim a kuchynkou. Jen aby nezmrzli v zime na ulici.

3 2
možnosti
VH

Z á v ě r  ??? (Od letitého odborníka /"odborníka"?/ na nájemní bydlení a vynikající příparavy na tiskovku bychom očekávali rámcové návrhy.)

1 0
možnosti
PT

Zrušil bych veškeré dotace na bydlení. Chvíli by to bolelo, ale pak by si každý našel adekvátní bydlení dle svým příjmům. Vzhledem k tomu, že je zde výrazný nadbytek bytů a další se staví, tak by se nakonec trh ustálil. Holt by třeba důchodce nemohl bydlet v nájemní bytě v centru Prahy. Stát mu dává právo tam bydlet, ale nemá povinnost mu to platit.

V současné době jsou příspěvky na bydlení vítaným zdrojem přilepšení mezi nájemci a provozovateli ubytoven.

8 1
možnosti
PK

P14a15v76e55l 11K95u24r74a47l

26. 2. 2013 14:28

Problémem je v podstatě hlavně to že v současnosti investoři stavějící byty nejsou schopní překousnout to že to do čeho investovali má menší hodnotu než kolik do toho nacpali prostředků (kvůli vývoji trhu) a holt nechtějí přijmout ztrátu a jít s cenami dolů.

(pro stát je to taky problém protože to budou ve ztrátě a nebudou mít z čeho platit daně...)

Obecně systém stojí na tom že stát těmihle dávkami v podstatě dotuje od daňových poplatníků realitní bublinu...

Což takové vede k nadhodnocování cen nájmů, což vede k tomu že si na ně lidi musí taky vydělávat a musí zvyšovat ceny služeb a práce... je to takové pěkně inflační kolečko.

Což je pro stát dobré protože to na první pohled umazává dluhy... ale vede to k tomu že sice na daních peníze vybere, ale ty pak stejně musí prolít znovu kolečkem po kterém jich zase zbude méně...

Podobný problém v mnohem větším proběhl ve Španělsku...

1 0
možnosti
HH

Snad poprvé se s Vámi ztotožnuji!

Kdo nemá na nájem, vyjde na ulici:-)R^V

0 2
možnosti
PK

P96a74v38e81l 16K55u33r91a64l

26. 2. 2013 14:32

A k čemu jim to bude? Tak jako tak nakonec skončí na tom že v současné ekonomice dost dobře nejde jít s cenami dolů- to je totiž deflace z které pak klesají daně, a stát není schopen pak splácet dluhy...

Aby mohli klesnout ceny bydlení... to by museli i klesnout ceny ostatního zboží a služeb... jinak stát může vybrat další daň... ale to povede pro změnu ke zdražování zboží a služeb...

Už nejsme v zadrátované ekonomice, musíme se starat o to aby naše měna měla hodnotu na nákup ropy a plynu... bez těch nemá smysl "že budem bydlet v baráku" když si v něm stejně nebude čím zatopit a nebude ropa na to aby se do města dovezlo jídlo...

Bulhaři v podstatě naráží na stejný problém- elektřinu nakupují na mezinárodním trhu, který prostě to že oni nevydělávají tolik nezajímá, a za to co chtějí jim to nikdo neprodá (protože to by bylo ztrátové)

0 0
možnosti
JD

a pane poslanče, jistě mi vysvětlíte pro mě nepochopitelný rozdíl mezi druhem vlastnictví nemovitosti a nárokem na příspevek na bydlení. Tak tedy: nárok na příspěvek mají VLASTNiCI a NAJEMCI, nikoliv ale PODNAJEMCI. A teď kam tím směřuji: 1. byt v osobním vlastnictví...vlastník Novák pronajímá Dvořákovi a Dvořák má nárok na příspěvek. 2. Družstevní byt....člen družstva Novák pronajímá Dvořákovi a Dvořák nárok nemá, ponevadž je podnájemníkem a Novák je nájemníkem.

5 0
možnosti
JT

Mel bych tu doporuceni pro Dvoraka nejit si jiny najem nebo lepe placenou praci.

0 1
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik