Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to prakticky jasný. Kdo chce rodit mimo porodnici, prokazatelně podstupuje větší riziko z pohledu zvláště dlouhodobé prognozy vývoje dítěte. Poměrně zajímavá je otázka, zda to porodní asistentky potenciálním domarodičkám říkají, podle mne ne a to je zjevný deficit férové informovanosti pacienta před podstupovaným výkonem. Že si myslí něco jiného je nepodstatné, protože ty mlhy, co vypouští jsou seriozní statistikou neprokazatelné.

Právo jistě ano, ale na druhou stranu proč by měla být povinnost platit rizikovější variantu porodu? Nechť si to zaplatí ze svého. Já taky nechci být tetován za státní prachy a jistě na to mám právo.

Podle mne je neřešená otázka, na koho dopadnou zvýšené náklady na léčbu většího procenta poškozených dětí. Proč by i toto mělo být placeno z veřejných peněz?

2 0
možnosti
Foto

neboli.....fanynky domácích porodů mají sice nesporné právo ovlivňovat své zastupitele tak, aby z veřejných zdrojů tyto věci placeny sice byly.....ovšem odpůrci zase mají stejné právo prosazovat opak.

3 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik