Diskuse

Ubytovny

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Klasická Křečkovina.   Je to hloupý názor hloupého člověka, který se vysmívá všem chudým, které ožebračuje systém, jehož je on součástí.

0 0
možnosti

Velevážený pane viceombudsmane,

  ústava uvádí spoustu práv, která stát ústavou "garantuje", ale reálně nemůže zajistit.  Bezplatnou zdravotní péčí počínaje (bezplatnou, ale z peněz zaplacených těmi, kdo platí pojistné či daně).

   Přes právo na práci (ale veřejná práce či veřejně prospěšná práce je také práce) - jak asi stát zajišťuje toto právo všem, stavbou hladové zdi? Za peníze koho (stát žádné nemá).

   Až po vámi prosazované právo na bydlení.  Co je přiměřené bydlení? Já bych rozuměl takové, které vás ochrání před zimou a děštěm. Postel, stůl, skříň.  Společný záchod a sprcha.  To je ono minimum. Nic víc.  Samozřejmě za podmínky, že ti "oprávnění" si takové bydlo neničí. Za podmínky, že se již nikdy nestane, aby ombudsman svými výroky na adresu starosty, který poničené baráky na základě stanoviska statika a rozhodnutí soudu nechal demolovat, naplnil fakticky znaky stalkinku a šikany.

   Už vůbec nechápu, jak stát zajistí "spravedlivou mzdu". Jaká mzda je "spravedlivá"? Kdo to bude stanovovat?  Svou moc rozpínající ombudsmanka s viceombudsmanem a směšným ministrem pro lidská práva?  Na základě čeho?  (Mimochodem: je mzda ombudsmanky a jejího aparátu spravedlivá? A co ministr úřadu "nanic"?)

   Vymýšlíme další právo: dětí na školku. Všichni z úředu ombudsmana přitakávají.  Jenže jen darebák předstírá, že právo něco zajistí. Ne - mohou to zajistit jen peníze. Peníze daňového poplatníka. Jako by nestačilo, že platíme (mj.) nesmyslný brněnský úřad.

1 0
možnosti

Taky jsem rád, že zde píšete blogy, člověk alespoň vidí, jaké myšlenkový kapacity pracují pro stát za naše peníze. Místo jednoduchého nastavení stropu na příspěvěk na bydlení budeme kupovat a provozovat ubytovny, toto může vymyslet jen komunista nebo socan.

3 0
možnosti
Foto

Jsem rád ;-), že začínáte zde psát a blog s vaším nápadem je skvělý, ohledně ubytoven. Soukromníci berou přímo od státu..Kradou oficiálně peníze lidem na okraji společnosti a stát vynakládá nepřímo mnoho peněz na další tunel v této republice...držte se a hlavně se nebojte otevřeně mluvit, JSTE ZÁSTUPCE ombudsmana, ne se vším s vámi souhlasím, ale máme dost společných postřehů a názorů[>-]EU

0 1
možnosti

Je opravdu geniální. Jako by nestačilo do zákona (bez keců ombudsmana či ministra jakýchsi práv) přidat, že nájemné nesmí převýšit nájemné obvyklé. A nájemné obvyklé je všude stanoveno - bylo použito jako mez při změně regulovaného nájemného.

1 0
možnosti

Jistě,ale...

Převzetí ubytoven do režie státu má jedno velké, přímo kardinální, ale: stát nemůže provozovat ty ubytovny v jejich současném stavu a musel by ihned investovat do jejich zkulturnění a také by ihned musel řešit přecpanost některých těch místností.

1 0
možnosti

Někteří socialisté si věc představují tak, že oni budou provozovat výhodné podnikání a až neponese tak najdou dobrý flek. A ostatní Jim proboha ne) jejich majetek znárodníme.  Abychom zachovali "práva".

1 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik