Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ač určitě nechtěně, ale uhodil jste hřebík na hlavičku. Průšvih je právě v tom, že lidé (nebo spíš určité policiké strany) si vymyslí nějaká "práva", která se jim zrovna zalíbí - bez ohledu na jejich nesmyslnost - a lidé se toho chopí a jsou schopni formou barikád, zapalování aut atd, za tato práva bojovat...aniž si uvědomí, ža nastolením oněch pochybných práv pak přijdou o ona práva základní, popisovaná panem Jochem. Ano - za socíku jsme všichni měli právo na práci - ovšem jedině za cenu ztráty řady práv základních, především svobody slova apod.

0 0
možnosti

Jděte už s těmy lidskými právy někam. A kde jsou lidské povinnosti? Ty neexistují, povinnosti žádné nemáme. A proto to tady tak vypadá.

1 0
možnosti
Foto

Máme tu nejhlavnější povinnost pro kterou se celé to divadlo, které se jmenuje stát dělá.  Naší nejhlavnější povinností je postarat se a živit na vysoké úrovni státní parazity.    k tomu si vytváří instituce, schvalují zákony a skrze média a školství tuto svoji činnost glorifikují.

0 1
možnosti
Foto

Řekl jste: "To si Roman Joch „povyšováním“ nějakých „přirozených“ lidských práv nad práva jiná neuvědomuje."

Jenže on pan Joch má pravdu.  Jestliže vztáhneme spravedlnost nikoli k chování jednotlivců, nýbrž na stav věcí ve společnosti, nelze to dělat jinak, než uzurpováním svobody lidí, což ve svém důsledku vede k totalitní společnosti.

0 0
možnosti

Zástupce  ombudsmana, nebo tak nějak se to jmenuje? Podle mého názoru by takový člověk měl mít jiné starosti než kritizovat názory druhých. Naopak bych řekl, že by měl názory druhých (byť se mu nemusejí líbit) akceptovati.

1 0
možnosti

Kritika, polemika nevylučuje akceptaci, naopak jí svým způsobem podmiňuje. Pan Křeček nezpochybňuje právo pana Jocha na vlastní názor, on polemizuje s jeho názorem stejně tak jako Joch často polemizuje s názory jiných lidí. O tom je diskuse, a je to úplně v pořádku. Článek je navíc velmi věcný a nepoužívá nekoretních osobních útoků.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS