Diskuse

Aktivismus soudů, premonstráti a Hradišťko

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J69i76ř63í 62V90o77l77k30a

30. 6. 2014 12:52

Poměrně bohatýrské vyjádření. Pokud si na Vás pamatuji jako na poslance, nemám chuť, ani náladu se Vámi zabývat. Dle mého patříte do té části ČSSD, která vymyslela plno praštěných zákonů. Vám asi vděčíme za změny v zákoně o SVJ. To se to diktuje, když máte sám rodinný barák. Nezávidím Vám ho, ale proč jste nejednali i s předsedy těch větších samospráv. SVJ je právní paskvil, stejně jako restituce v schváleném rozsahu, atd. ,atd. . Je mi dost těžko, jsem 64 let stár, ale tvořit zákony pro 21. století by měli mladí právníci bez zásahů podplacených, zlobovaných kašpárků. Divím se Vám, že nekouříte doma fajfku.

1 0
možnosti
Foto

A nebyli to Vaší spoluraníci z ČSSD, pane Křečku, kteří obstruovali zákon o majetkovém narovnání s církvemi?

A vy jste právník? A znáte tu formulaci o nepřípustnosti retroaktivity? A nerozhodoval Ústavní soud v tomto případě o tom, zda výrok soudu, kterým pravomocně přiřkl dotčené majetky Královké kanonii Premonstrátů, neporušil některá práva účastníků v momentě jeho vyslovení?

Pokud to přeženu, tak vy trváte na tom, aby Ústavní soud rozhodl podle zákonů platných v den jeho rozhodování, nikoli podle zákonů platných v den rozhodnutí sporu. Takže vlastně žádáte o zpochybnění všech majetkových vztahů za celou dobu, kdy bylo právo kodifikováno, protože dnes by musel uznat za neoprávněnou třeba i konfiskaci někdy ve 13.století ....

Blahopřeji Vám k tomuto článku a po přečtení této reakce se dostavte na nejbližší právnickou fakultu, kde odevzdejte svůj diplom i osvědčení o udělení titulu JUDr.

2 0
možnosti

Obec Hradišiťko asi nemá s obstrukcemi zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi, které byly zaviněny posl. Tlustým a spol. asi nic společného. A proč tedy mají spory mezi dvěma stranami dopadnout na stranu naprosto nevinnou a proč vy s tím projevujete takový nadšený souhlas, nechápu.

A na co je premonstrátům vlastnictví pozemku, na němž je obecní infrastruktura, také nechápu. Mají ho nabídnout obci za symbolickou cenu k odprodeji. Co by jim to udělalo?

1 0
možnosti