Diskuse

Romové 2015

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Včera večer jsem p. (s.) Uhlové poslal tento text. Abych mohl říci, že souhlasí, či nesouhlasí, tak  ze slušnosti musím počkat aspoň 30 dní

Dobrý večer na MD

ty věčné diskuse o cikánské otázce, používám slovo cikán, protože mě poučil pan Milan  Kotlár, majitel penzionu a restaurace Cikánská jizba (Cindži rent) v Č.Krumlově, který je i dnes v městském zastupitelstvu a zaměstnává  spoustu Cikánů, tím, že řekl:" já jsem byl vždycky Cikán,  ne Rom".Že tam je, je i dnes Krumlov  jako město v pohodě. A to je taky  jedna z výjimek, která potvrzuje pravidlo, že Romové  nedělají pro začlenění do společnosti lautr nic. Další výjimkou, co znám,  je pan Horvát z Lysé nad  Labem a  Dančovi tamtéž.

Já sám jsem byl vyléčen ze snahy pomáhat (to je ta zkušenost),  deseti lety sousedství  s olašskými cikány. Dal jsem jim reporela po dětech , pro děti, kterých tam bylo +/-   deset (maminky, kapsářky, byly v báni) a druhý den je prodávali na náměstí..  Neustálé kravály, skrz okna létaly nože, hrnce a podobně, když se nemohli dohodnout o podílu na kořisti. Když byla velká čorka, tak třeba přijelo   5 taxíků a v každém jeden "pickpocket". Další kravály byly, když si dojeli pro sociální dávky, pravda, ty tašky s kořalkou nosili pěšky, obchod byl za rohem.  Když vyrazili všichni někam daleko,tak klidně nechali fenku, která brečela, se štěňatama na dvorku bez vody a my jsme jim ze žebříku házeli  přes střechu pytlíky s namočenejma houskama aby nechcíply. A ten krásnej domeček,  ta pěkná  vilka?  Když ho přes Čecha koupili, tak nás obcházeli s tím, že to tady stejně  celé  koupí, že tu bude jejich centrum. Naštěstí jim kriminálka usekala všechny  ručičky a po deseti letech to museli prodat. Přál bych vám vidět ten barák zevnitř. a hlavně cítit.

 

Ale proč to píšu.  Ještě nevyléčen jsem se ptal ty uřvaný paní, co mi potom říkala zasraný

gadžo, proč neposílají děti do školy ( i desetiletý děti neuměly číst, jak jsem vyzkoušel). A víte co mi odpověděla? Nevíte? (Bez uvozovek). Vy jste  chodil dlouho do

0 0
možnosti
DM

Rád bych se dozvěděl kolik nás stojí ročně všechny proromské a neziskové organizace.

Že jsou naprosto k ničemu je úplně jasné. Jestli vychovatelé, psychologové melou dokola pantem na téma více péče pro romské děti, více peněz,více prostředků, ztrácím přehled jestli já jsem pitomec a nebo oni. ZAĆIT SE MUSÍ U RODIĆU - V RODINě. Malé dítě, které nevidí doma základní hygienické návyky, není vedeno k jakékoliv kultuře života a oblékání můžete školit jak chcete. Nakonec výsledek bude s největší pravděpodobností velká 0. Mluvíme o diskriminaci. Proč nedokážeme nahlas říct, že v cikánských rodinách jsou děti vlastními rodiči diskriminovány a je na nich páchán trestný čin. Tam musí stát nasadit tvrdou páku - a při odpovídající snaze by to šlo. Dítě přijde ze školky a nebo školy a vidí úplně jiný svět. Alkohol,cigarety, hry, minimální hygiena, žádná podpora od nepracujícíh rodičů. Bez podpory a snahy rodiny stejně většino skouznou do roviny, že budou bezpečně ovládat svoje práva, ale žádné povinnosti a zodpovědnost. A stát musí dbát nato, že rodiny budou jen rodiny a ne spousta dalšího nepřihlášeného příbuzenstva.

Příklady táhnou a i šikovný mladý chlapec zapadne v pubertě mezi gaunery a skončí v "pasťáku". Ale nakonec položím stejnou otázku jako pan Hendrich: Chtějí to vůbec. Jsou na to geneticky připravení.  Neděláme stejnou ćhybu,jako když se snažíme nastolit demokracii v arabském světě nebo v Rusku a ti na to nejsou zdaleka zralí?

1 0
možnosti
JH

Citace: "jsem přesvědčen o tom, že to musí být samotní Romové, kteří budou formulovat své požadavky a potřeby a prosazovat je nejen vůči majoritní společnosti, ale i ve vlastní komunitě" --- tak jste to napsal!! Ano máte pravdu, ale nemohou formulovat jen své požadavky a potřeby, to jim jde dobře už dnes. Musí taky přijít a umět říct, třeba: pánové na radnici, my máme kolem bydliště strašný bordel, dejte nám nářadí a náklaďák a my to uklidíme. Ale taky toto: my si ohlídáme, kdo nám tady ten bordel dělá a budeme takové umravňovat, prostě si to vyřídíme sami. My se i postaráme o to, že Gejza nebude chodit po ulicích a mlátit lidi na potkání, že nebude chodit krást a ještě se vysmívat bílým co je to za voly, když na ně dělají. Že místo toho bude svou energii věnovat shánění práce a my, majoritní většina jim pro začátek pomůžeme tu práci sehnat. Ne jim cpát peníze, aby drželi hubu. Hezky jste to napsal o těch černošských dětech v Americe, jak se snažili dostat se ke vzdělání. Ale  ty děti chtěly, viděli že bez vzdělání nejsou nic. A umí a hlavně ví to u nás cikáni? A ještě více: chtějí to vůbec?

1 0
možnosti
JP

Paní (nebo slečna?) Uhlová je demagožka prvního stupně. Jejími výtvory snad ani nemá význam se zabývat jinak, než je jakžtakž přečíst a zaklepat si na čelo.

6 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik