Nezakazovat islám! Jen nesdílet…

Výzvy k zákazu islámu jsou zcela nesmyslné a jen zhoršují již tak složitou a málo přehlednou situaci.

Zakazovat jakékoliv přesvědčení je mimo úroveň civilizace, které jsme dosáhli, a jsem přesvědčen,  že  historie  i našeho národa přináší dostatek důkazů o tom, že zakazovat víru nebo náboženské přesvědčení  nemá  žádný praktický smysl a vede k důsledkům právě opačným.

Urážet někoho pro jeho náboženské nebo ostatně jakékoliv jiné přesvědčení by jistě bylo zavrženíhodné. Ale na straně druhé je třeba zvažovat, jak neurazit ty, kteří urážku karikaturou v novinách (která jinak urážela kde koho) považují za důvod k teroristickému útoku a k vraždění.  Zda za urážku budeme považovat naše obvyklé, zákonné a s obecně sdílenými dobrými mravy souladné jednání, které u nás doma je obvyklé, si musíme rozhodnout sami.  Navrhuji, abychom tak nečinili, a ti, kteří tu s námi nebo vedle nás chtějí žít, by to měli respektovat. 

Pak jistě  nebudeme  rušit vánoční stromky a vánoční  jesličky, jak tomu bylo vloni v několika obcích západní Evropě i USA, neboť zmínky o Vánocích prý muslimy uráží,  nebudeme z týchž důvodů vyřazovat z nabídky hraček prasátka, jak to učinila anglická firmy  The Early Learning Centre, nemusíme, opět z týchž důvodů ze školních osnov vypustit zmínky o holocaustu (pokud tam vůbec jsou), jak to učinili v Anglii,  nemusíme se znepokojovat tím, že kozel Mikeš na obrázcích Josefa Lady  prý muslimy uráží  (kocour Mikeš prý zase vadí Romům – chudák Lada…),  nebudeme řešit požadavek  na zákaz cestování se psy v autobusech a s chozením se psy na ulicích, jak to činí ve španělské Lleidě,  neboť pes je podle Islámu nečisté zvíře,  není třeba vyřazovat ze  školní četby Dantovu Božskou komedii, jak to navrhuje  organizace Gherush92 (která  má prý statut zvláštního poradního orgánu Ekonomické a sociální rady OSN!), neboť toto dílo prý šíří nenávist k muslimům a homosexuálům, nebudeme snad trestat  hlučné důchodce, jak to učinil rakouský soud, který uložil  63  letému   Helmutu G. pokutu 800 EUR, neboť prý jódlováním napodoboval hlas  muezzina v sousední mešitě a tím urážel muslimské spoluobčany,  nebudeme  zakazovat pokladničky ve tvaru prasátek, jak to učinili v birmighamské čtvrti West Midlans  a již vůbec nemusíme  respektovat návrh Strany zelených  v Německu, aby  jedna sloka hymny byla  v jazyce muslimů, tedy např. v turečtině a aby přestupky muslimů řešili muslimští policisté a soudili muslimští soudci. A jistě také  i nadále budeme bití neposlušných žen a dětí považovat za domácí násilí bez ohledu na to, že tuto činnost podle některých povolil (doporučil? Schválil?) Bůh. Některé z příkladů zde uvedených publikoval nedávno internetový magazín Sasazu, ale podobných příkladů toho, co se nám nebude líbit  bychom  jistě našli více. Ohledně oblékání a zahalování se např. velmi přesně v Týdnu vyjádřila eurokomisařka pro spravedlnost a rovné příležitosti Věra Jourová.      

Ale musíme se rozhodnout rychle. Obávám se, že po posledních událostech je času na rozhodování zase o něco méně….

Psáno pro Právo

Autor: Stanislav Křeček | čtvrtek 15.1.2015 10:00 | karma článku: 26,73 | přečteno: 1506x
  • Další články autora

Stanislav Křeček

Romové 2015

11.1.2015 v 10:55 | Karma: 27,81

Stanislav Křeček

Lumpenkavárna a spol.

19.11.2014 v 13:05 | Karma: 24,26

Stanislav Křeček

Jiný Listopad

9.11.2014 v 20:00 | Karma: 11,13