Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jistě, jsou to ale suchá fakta, která neberou v úvahu předchozí zkušenosti třeba lotyšů a ukrajinců se Stalinem. Měli těžký výběr.

0 0
možnosti

P78a51v46e19l 11V94é70b16r

7. 5. 2014 9:25

S tím údajným udavačstvím, kterým se tak rádo mrská notná část naší populace (zjevně se sklony k sebemrskačství): Údajně to nebylo tak žhavé, spíš naopak. Německé úřady nebyly schopny získat nějaké spolupracovníky a udavače. To, co se svádí na Čechy, to mělo být obyvatelstvo německé národnosti...

Zdroj vám ale tady nenapíšu, tak to klidně můžete popřít, nicméně to nekoliduje se zaměřením článku, ta neochota bojovat na straně Němců a ten hrdinský boj proti nim.

1 0
možnosti

pražské Gestapo nestačilo zlikvidovat svůj archiv, ti kdo ho po válce probírali byli zděšeni počtem údaní které se v něm nacházely

3 0
možnosti
Foto

Jen jedna zajímavost. Na internetu jsem nedávno zahlédl jednu fotografii. Bylo na ní několik důstojníků oné ruské divize SS spolu s jedním německým důstojníkem. Jedním z těch ruských důstojníků měl být i otec dnešního ruského prezidenta Vladimír Putin starší. Je otázkou, zda se s ohledem na dnešní situaci nejednalo od podvrh. Nicméně ta podoba onoho ruského důstojníka s dnešním ruským prezidentem byla očividná.

1 0
možnosti

ač Putina nemusím tohle je až hloupý podvrh

0 0
možnosti

aha, tak proto se říká: "platnej, jak vládní vojsko v Itálii";-)

0 0
možnosti

Dobře napsáno a navíc je to (skoro) pravda. Opomenuto bylo Hlučínsko jako Altes Reich a jeho slovanští Reichsdeutsche.

0 0
možnosti
Foto

Pokud vím, tak Hlučínsko bylo v roce 1938 připojeno k Říši stejně jako ostatní pohraničí. Je samozřejmé, že sudetští Němci v uniformách německých ozbrojených sil ve válce bojovali.

Autor ale píše o protektorátu.

0 0
možnosti

Co vám tak vadí na tom, že lotyššské Lesní bratrstvo bojovalo  p o  v á l ce  proti SSSR ? JInak souhlas.

2 0
možnosti

Je to otázka umění přidat se k vítězi. Tedy ve Vašem případě jde o politické neumětelství.

1 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik