Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Většinou města měla své byty...většinou podniky měly své byty a vše se zprivatizovalo...čili rozprodalo a často za hubičku...takže určitá část občanů měla prostě smůlu...Města či vesnice nemají dnes peníze na výstavbu pastoušek...na opravu objektů, kde by byly ubytovny, potažmo, aby je udržovaly. Takže si tu podvodníci mastí kapsy nehorázným nájemným...Tak soudruzi do toho...úkol na dalších 25 let...

3 0
možnosti

Rozprodání bytů nájemníkům za symbolické ceny bylo nejlepším krokem, které mohlo každé město udělat. Kde to udělali, neznamenala pro ně deregulace nájemného žádnou sociální katastrofu.

0 0
možnosti

Zákonem se to zcela jistě vyřešit nedá. Zákon jsou jen slova na papíře.

Po válce byla o byty velká nouze a tak se objevila i snaha o řešení problému cestou právních předpisů. První bylo nařízení Zemského národního výboru č. 633/1945 Ú.l.l. o hospodaření s byty. To nepomohlo, tak Gottwald vydal hned v dubnu 1948 zákon č. 138/1948 Sb. o hospodaření s byty. Bytová nouze trvala samozřejmě dále. Zápotocký proto vydal v roce 1956 další zákon o hospodaření s byty č. 67/1956 Sb. Ani to samozřejmě nepomohlo a tak Novotný vydal v roce 1964 svůj zákon o hospodaření s byty č. 41/1964 Sb.

Teprve Husák žádný nový zákon o bytech nevydával, ale nařídil začít s jejich masivním stavěním a tak když šel od válu, byla více než polovina bytového fondu v republice vystavěna právě za Husáka.

2 0
možnosti

Autor tohoto článku sám dlouhá léta zneužíval regulovaný nájem ačkoliv jeho příjmy i z našich daní byly vysoce nadprůměrné.

Autor tohoto článku vůbec nechápe, že je hluboce amorální požadovat, aby lidé mohli disponovat s něčím, co jim nepatří, o co se nijak nezasloužili a domnívají se k tomu (bytu) mít jakási práva jen z důvodu, že tam bydlí či bydlela jejich babička.

1 2
možnosti

Na druhou stranu, jak jsem psal nedávno - patří mu dík za to, že svými stanovisky a chováním se zasloužil o stále horší volební výsledky ČSSD.

1 2
možnosti

Autor tohoto článku se vydával za doktora práv, přestože mu ten titul nepatřil. Divím se, kde se na něm bere ta hroší kůže, že po takovéhle ostudě ještě veřejně vystupuje, píše blogy a vůbech chodí veřejnosti na oči. Že se coby usvědčený povodník nestydí!

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS